skrivdax:)

Ja då va det dax o skriva igen då....veckan har bara sprungit förbi.
Det har inte varit många lugna stunder men det har varit roligt:)
Solopassen jag haft med barnen har gått bra. Blir lite småklurrigt ibland om alla tre är hemma o dom alla vill göra olka saker med mig, så man är lite överallt.
Tidigare i veckan va jag, Madye, Radka o Petra på Starbucks...dom hade riktigt gott te o en mumsig chockladbrownie:-p. De va riktigt mysigt där...dom hade öppen spis tom:) Så det va väldigt trevligt:)
Det va ingen skola i fredags för snön....hoppas verkligen våren kommer snart. I lördags va det riktigt kanonväder o jag va t.o.m tvungen att ha solglasögon på mig när vi va ute o körde. O som tur är har snön börjat smälta bort så gräset har kommit fram en hel del:)
I torsdags va min LCC - Mindy här på välkommstmöte där vi gick igenom lite om det kommande året....hon va jättetrevlig:)
I fredags va Radka o barnen hit på en playdate så det va riktigt livat med totalt 6st ungar.
På fredan kom även mitt social security card så i lördags va jag o skrev teoriprov för mitt Pennsylvaniska körkort......o jag klarade det!!!!Jippi:-D
Fick reda på det på fredan typ halv tio på kvällen att jag skulle göra teorin på lördan o innan det hade jag bara hunnit småbläddra lite i deras teoribok så då vart jag ganska nervös.....pluggade nån timme sen va det sovdax o på lördan hade jag ungarna från det att jag vaknade tills vi skulle åka iväg till provet så jag hann inte med nå speciellt mycke plugg då heller.
Men som tur är gick det bra....dom har lite andra regler här.....typ att man får svänga höger i en korsning även om det är rött men i vissa fall får man inte det. Det är lite andra skyltar också o andra promilleregler. Skolbussregler vi inte har hemma o lite sånt. Den 18 mars har jag körningen...USCH! Det är inget jag ser fram emot. När jag väl hade fått mitt kära körkort var jag så glad att jag aldrig skulle behöva gå igenom nå sånt igen men nu är man där igen:-s
Madye jobbade ju som sagt sista veckan så i fredags kom hennes mamma, bonuspappa o vän till Pennsylvannia. Igår kväll så va vi alla + våra grannar Michael o Cindy till "Ooka" ( en undebar japansk restaurang ) o åt middag. Vi satt vid en av alla grillbarerna o kocken lagade till maten o showade lite så det va en annorlunda upplevelse. Vi åt med pinnar vilket va lite klurigt först men efter en liten stund gick det kanon.
                               
   vår kock                        hjärtformat ris                     mycke god mat

Testade på allt möjligt.....suchi, nå runda fiskdjur, räkor, kyckling, nudlar, fried rice, soppa o sallad med nån sesam - o ingefärsdressing som va helt underbart god. Snacka om att man va riktigt mätt när vi åkte därifrån:) Efter det åkte vi alla hem hit o drack kaffe ( jag drack te ) o åt girlscout cookies....mums:-p.

                                                             
                 Madye, Kiersty o Danny                                 Kristy o Kiersty

I förmiddags va det dags för Madye o hennes familj att resa vidare. Dom skulle till New York en vecka innan de beger sig hem mot kära Svealand igen. Hon har hållit på o pysslat med en scrapbook som vi va o köpte förra helgen så nu va den äntligen klar så hon kunde ge den till familjen innan hon åkte o barnen blev jätteglada:)
Känns lite konstigt nu när hon har åkt...har man ingen o prata svenska med:-s. Men, men.....det ska nog gå bra ändå:) Jag o Kristy har gått igenom schemat för mars o tror det va helgen den 13 som jag har hela helgen ledig- weeei! Den 14de har jag mitt första månadsmöte....det va nån säkerhetsgrej vi skulle pyssla med då. Ska bli spännande o träffa alla au pairer i området.....tror det är ungefär runt 30 st:)
Kristis syster mimi kommer hit när som helst nu....hon ska stanna till på fredag så barnen tycker det är riktigt skoj. Ha det gott, puss o kram

shopping, katter o Maryland:)

Då ska vi se....sen sist har det hänt lite grejer.
Jag o pop-pop va iväg o ansökte om social security number i torsdags. På hemvägen fick jag köra vilket va lite nervöst....dels för att jag är ovan med dom här gatorna, dels för att jag körde en BMW, dels för att det va en automat o jag ha aldrig kört automat o största delen för att pop-pop är en pensionerad polisman:-s
Men det gick kanon - han tyckte jag körde bra o sa att han kände sig trygg med mig bakom ratten:)
Jag va även o fixade bankkonto och ansökte om financial aid på YMCA. Det är en träningsanläggning o dom har massa roligt man kan träna - gym, olika sorters yoga, ta Chi, akido o andra kampsporter, pilates, simning, zumba ( typ latindans-aerobic ), jogginggrupper, o massa annat. Med financial aid betalar jag bara 18dollar/månad istället för 99dollar så jag håller tummarna:)
I helgen va vi ner till Maryland o hälsade på släktingar. Det va jättefint där o dom hade två jättesöta katter:)




Här är ena katten.
På lördan va vi o shoppade...jag köpte ett par nya skor på rea.....kostade bara 12dollar.



Mina fina nya skor:)
Så lunchade vi på "the cheescake factory"....dom hade kanongod mat o sa självklart cheesecake till efterrätt. Dom hade typ 30 olika sorter o välja på....jag tog en "wild blueberry white chocholate cheesecake" - det va riktigt god:-p


Mums, mums, mums:-p

Danny o Kiersty åkte på en marry go-round eller va det nu heter som dom hade på shoppingcentrat....

                        
     Danny                                                   Kirsty

På söndan va det dags o åka hem o på hemvägen stannade vi på ett av kusinernas födelsedagskalas.
Söndagkvällen va det bara till o slappa o hämta energi för den kommande veckan.
Det här är Madyes sista vecka så jag kommer köra en hel del solopass de näsmaste dagarna men det ska nog gå fint:)
Dags o avsluta för nu är deras tupplur snart slut...ha det bra, puss o kram

Dax o skriva lite igen:)

Nu har jag varit här hos familjen ett par dagar o börjar slappna av lite.....men det känns lite skumt att boa in sig såhär i nån annans hus.
Jag har dock fortfarande ingen anning om var alla affärer o allt ligger fast vi varit ute o åkt i stort sett varje dag.
Tycker det är vägar mest överallt:-s
Just nu ligger de yngsta o sover middag o Danny är i skolan så jag har lite tid över till o skriva.
Jag o Madye ( au pairen som är här ) va över till en av grannarna som har en au pair igår kväll. Yttligare en av au pairerna här i området va ocksa där. De hade gjort tårta till Madye eftersom hon snart ska åka hem, så vi satt o åt tårta, drack vin o kollade på American Idol o hade det väldigt trevligt:)
I morse hade jag morgonpasset som började kl 7....det gick bra - o efter 8 åkte de iväg till skola o dagis så då kunde man ta det lite piano igen.
Vid lunchtid tog Madye med mig till en av pizzeriorna här som tydligen skulle ha väldigt god pizza o det hade dom. Köpte en väldigt annorlunda pizzaslice med medelhavssallad på.....smakade skumt men gott:-p
A just jag....vi o ett gäng au pairer va iväg på bio i söndags....såg "valentines day". Tror nästan varenda kändis va med i den, men den va bra:)
Har inte hänt så mycke annars....spenderar mycke tid med barnen och testar på mat som man inte ätit förut.
Finns hur mycke mat som helst här o det bästa är att dom bara äter organisk odlad mat utan massa tillsattser o annat skumt i så det känns väldigt hälsosamt:)
Det är fortfarande snö ute o det snöade mer i måndags, men jag hoppas den smälter bort snart för nu vill jag ha vår.
Ha det bra alla läsare, puss o kram


vackert värre:)


det va helt otroligt vackert


utsikten från "rockfeller center"


frihetsgudinnan


taget från Staten Island färjan


jag i New York


strykjärnsbyggnaden som spiderman jobbar i


det va extremt mycke taxibilar i city


New York


jag o min rumskompis Patricia från Venecuela


min grupp på communication workshop uppdraget


vi svenskar sjöng o dansade små grodorna på scen, haha:-p


polismannen som kom o pratade om säkerhet o bjöd på donuts


då såg det lite annorlunda ut


det va grönt på marken en dag o sen blev de snöstorm:-s


det va här vi sov


ser ju typiskt amerikanskt ut tycker ja


St John´s University


"Fotodax"

Nu är det äntligen dax att få upp lite fotografier:)

torsdag - New York city :)

Igar borjade vi med en communication workshop, sen va det sista lektionen dar vi presenterade vara grupp projekt - jag va med i gruppen 3-4 ar.
Sen fick vi vara diplom o sa va det dags att hamta upp vara lunchboxar for att sedan hoppa pa bussen som skulle ta oss in till New York.
Dar akte vi runt o tour guiden berattade om allt vi sag, senare tog vi en bat fram o tillbaka till Staten Island o sa va vi upp pa toppen av rockfeller center dar man sag ut over hela New York....det va riktigt lackert.
Massa kort over New York trippen kommer inom dom narmaste dagarna.
Efter det hade vi lite fritid o jag o diana lyckades faktiskt utan storre problem att hitta tillbaka till bussen sen nar det va dags att atervanda.
Det va lite kort om fritid sa vi han inte med sa jattemycket.
Kom tillbaka till St John's ganska sent pa kvallen sa da var det i stort sett bara at packa ihop allt o ga o sova.

I morse hade vi ett kort mote i centeniall hall efter frukost o sedan va det dags o hoppa pa bussarna som skulle ta alla till den flygplatsen de skulle till....vissa skulle aka buss hela vagen till vardfamiljen o jag sitter kvar har pa St John's o vantar pa att familjen ska hamta upp mig...kanns valdigt nervost:-s
Dom kommer nog narsom helst sa jag ska ta o avsluta skrivandet.....hur allt gatt far ni lasa i nasta inlagg....Ha det sa bra alla, puss o kram 

"ny dag - nya aventyr"

Idag har vi lite snostorm har sa man vill inte garna ga ut....o det som va sa gront o fint har igar:-s
Idag fick vi borja med o presentera vara "craft projects" som vi pysslade med igar, haft massa klasser, haft rollspel dar man blev indelade i grupper o varje grupp skylle demonstrera nan olyckshandelse o hur man hanterar det....jag va 911 telefonisten. Det va skoj o massa skratt.
En hel del information om sakerhet ocksa o nyss va en polisman har o informerade o bjod pa donouts, mums:-p.
Har inte hant sa mycke annat sen igar....tiden gar jattesnabbt o snart ar veckan i new york slut:-s
Imorn ar det dags for den efterlangtade new york turen.
Lite bilder kommer dyka upp under helgen eller nasta vecka:)
puss o kram

"News from the big apple"

Jaha da va det dags o borja med det har bloggandet da:)

Kan ju tala om att mellanlandningen i frankfurt gick kanon o dar traffade jag pa diana som ocksa kommer fran sverige ( vi ar totalt 6 svenskar har av de totalt 67 eleverna ). Flygresan gick valdigt snabbt tycker jag....hann inte med o sova mycke alls - typ en timme eller nat bara. Nar vi landade pa JFK airport hamtade vi upp vaskorna o akte sedan buss till St John's collage.
Kanske tog typ 45 min - 1 timme eller nat sant med tiden flog forbi for jag o diana satt o babblade for fullt i baksatet.
Nar vi kom fram va det ju kolsvart sa man sag inte sa mycket men idag va det ljust o soligt o WOW...snacka om ett typiskt amerikanskt collage.
Byggnader bade har o dar....vi sover i Malloy Hall o har dom flesta lektionerna o St Joseph Hall.
O det ligger vid vattnet sa det ar kanonfint....har redan varit igang o fotat en hel del:)
Igar nar vi anlande fick alla nyckeln till sitt rum o min rumskompis heter Patricia o kommer fran Venezuela.
Sedan var det dags for valkomstmote med mat o vad bjods det pa om inte akta amerikanska pizza....mums:)
Vi blev aven indelade i klasser....det finns tre klasser o jag och patricia ar i klass 5 o diana ar i klass 7.
Sen vid typ halv tolv va det dags att antligen sova.

Idag har det varit en lang, larokik o rolig dag.
Vi borjade med information sedan fick man stalla sig infor klassen o presentera sig, vardfamiljen man ska till, vart man ska, intressen o det basta o samsta med sitt hemland....nervost men jag overlevde:)
Massa barninformation, tva informationsvideos o sedan annu en presentation framfor klassen dar var o en fick en barnsjukdom man skulle informera om....jag fick "red eye".
Kanon med dom har presentationerna for da far jag verkligen ova pa att redovisa vilket alltid varit en stor skrack.
Efter middagen skulle vi till typ en aula o alla lander skulle upptrada var for sig men en sang o ev dans till na barnlat typiskt for sitt land.
Vi sjung o skuttade runt till sma grodorna...haha:-p
Har till o med fotobevis...LoL
Sen va det lite fritid o nu nar man uppdaterat er sa ska vi borja rora oss mot Malloy Hall o sa smaning om hoppa ner i sangen.....da klockan nu ar 3.40 i sverige o man inte riktigt kommit in i den amerikanska tidsrytmen an.
Ha det gott alla dar hemma, puss o kram

God kväll alla fina!

Som storasyster måste jag ju se till att jag kan följa min underbara syster på hennes äventyr i USA under ett år. Så därför har jag nu skappat henne en blogg. Just nu är vi hemma hos vår kära mor, med mormor & morfar och har lite avskedsmys. Äter tacos och kollar melodifestivalen. Fy satan va jag kommer sakna dig syster. Lycka till, Jag älskar dig ♥

Kram / Therese

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0