frukostdax

Igår va vi som sagt till "Red Lobster" o det va väldigt gott. Funderade på om jag skulle beställa pastan med hummersås men jag tyckte så synd om de levande humrarna dom hade där o visste att en av dom skulle då om jag valde den rätten så det blev en maple glazed kyckling med honung o körsbär och till det villdris o potatismos med en sallad o hallonlemonad. Det va riktigt gott:-D.
Tror jag kommer bli vegetarian förr eller senare.....
Va riktigt trött igår i gick o la mig redan vid 8.30 så i morse när jag vaknade kände jag mig ganska pigg.
Andra maskinen tvätt är redan igång o barnen är i skolan så nu är det dax för min härliga frukost i lugn o ro.
Idag blev det omelett med hackad spenat o cocktailtomater, rostat bröd med ost o gurka, en tallrik med färska jordgubbar, blåbär o mango, activia vanilj yoghurt samt en kopp med härligt örtte i smaken honey vanilia camomille....mums va gott det ska bli:-D.
Ha en bra dag alla:)

            

                                      Min härliga måndagsfrukost


liten kort summering av de senaste dagarna

Nu är det söndag igen o det har inte hänt så jättemycket sen sist.
I torsdads jobbade jag mellan 6 o 9.30 istället för 1 o 4 som det va planerat så jag va ledig största delen av dagen, tog det mest lugnt. Sov ända till 10.30 så jag kände mig riktigthärligt utvilad.
Försökte hitta till "Borders" (en väldigt stor bokaffär, som även har ett mysigt cafe) men det gick inge vidare så på fredagen beställde jag ett par böcker online istället på borders marketplace....där har de begagnade böcker o priset hamnade på 25 dollar med frakten inräknad istället för 50 dollar som jag skulle fått betala om jag köpt böckerna i affärn så nu väntar jag bara på att dom ska dyka upp på posten. Men som tur är har jag lite kvar i boken jag håller på med så jag har något att läsa medan jag väntar:)

I fredags hade jag i övrigt en ganska dålig o tålamodsprövande dag.
O då jag redan va på ganska dåligt när jag gick ut till bilen runt 11.30 för att åka till nå apotek o leta efter röd tiger balm till min stackars onda fot och svänga förbi nånstans o köpa med mig nå någorlunda hälsosam mat innan jag hämtade upp ungarna från skolan o på vägen ser jag att bensintanken står på i stort sett noll så jag hittar någonstans att ställa bilen medan jag messar till kristy för o fråga var jag ska tanka någonstans. Jag väntar ett par minuter men får inget svar o börjar bli lite stressad för att jag inte har så jättelång tid på mig. Orkar inte vänta så jag åker hem igen o kollar i den tjocka bunten papper jag fått där det står om allt jag behöver veta, regler, arbetsuppgifter, måltider, bilinformation mm o sen åker jag iväg till lukoil för o tanka o det är första gången jag tankar i USA o det är lite annorlunda än vad jag är van vid o det funkar inte....kommer bara extremt lite bensin o jag försöke o försöker o får till slut ihop ca 5 liter men det är iaf nånting. Nu är jag sen o åker direkt till skolan för att hämta upp kierstan o kristopher o nu när jag inte hunnit åka nånstans innan o köpa nån lunch får det bli pizzerian bredvid skolan. Inte det nyttigaste allternativet men tyckte att jag förtjänade det efter allt strul med bensinen. Men det kändes dumt att lämna en tom bil i garaget så jag bestämde mig för att åka förbi lukoil igen på tillbakavägen o testar en annan pump. Den tar inte emot mitt kort o säger att jag måste gå in o betala så jag släpar med mig barnen in för det är olagligt att lämna kvar dem i bilen här i USA. Säger att jag vill tanka för 20 dollar går ut o testar igen men det funkar inte så jag släpar med mig barnen in igen o säger att det inte fungerar o killen kommer med ut o testar men får samma resultat o frågar om den inte redan är full o jag förklarar att mätaren visar på att den är i stort sett tom o han säger åt mig o testa en annan pump så sätter han in resterande 15 dollar på den så ungarna hoppar in i bilen igen o jag backar till den andra pumpen o ser att jag har förväxlat full med tom o vise verca för mätaren är tvärt om mot vad den är i min kära toyota som jag är van med. Så då är det bara o dra med mig barnen in igen o förklara att jag varit helt ute o cycklat o att bilen visar sig vara fulltankad. På hemvägen kunde jag inte låta bli att skrata åt min dumhet. Att jag va så irriterad redan o misstolkar mättaren o slösar enorma mängder energi på att bli ännu mer irriterad o upprörd och tycka att hela dan bara går åt helvete när det är jag som inte kan läsa av mättaren ordentligt, haha.
Att bara för att dagen inte varit någon höjdare så tar jag bara för givet att allt ska fortsätta gå fel.
Det står ju klart o tydligt ett F o ett E o eftersom mättaren va på F borde jag inte ha jagat upp mig utan insett att tanken va FULL o inte EMPTY.
Nåväl man lever o lär o nästa gång kanske jag inte jagar upp mig för en sån småsak utan tar reda på fakta först.

I lördags jobbade jag mellan 8 o 1.
8.15 vaknade kierstan o va jätteledsen o ropade efter sin mamma o jag gick in för o trösta henne o 5 minuter senare somnade hon om igen med när jag gick ut från hennes rum såg jag att kristophers dörr va öppen ( vilket den inte va innan ) så jag gick in till danny o där hittade jag kristopher. Han hade vaknat så nu låg han i dannys säng o danny läste en bok för honom.
Va en ganska lugn morgon o strax efter 10 väckte jag kierstan för 11 skulle vi åka iväg till ett födelsedagsparty som dannys vän hade på "Maggie Moos" o jag viste inte riktigt var det låg men när vi kom närmare kände danny igen sig o vi kom fram i alldeles lagom tid. Så vi gick in med danny till hennes väns party o sen gick jag, kristopher o kierstan till "Borders" som lyckligtvis låg på samma shoppingplats. Hann i stort sett bara komma in dit så ringer mr Michael o säger att han kommer ditt om ca 30 min för o hämta upp kristopher för lite grabbshopping så vi går o letar efter nånstans o köpa glass som dom blivit lovade men hittar ingenstans så vi går in på "Maggie Moos" o köper glass. Därefter går vi tillbaka till "Borders" o efter ett tag kommer mr Michael o hämtar upp kristopher o jag får ett meddelande från kristy att hon också är på väg dit för hon vill kolla på lite skor till danny. Jag o kierstan fördriver lite tid med att kolla efter böcker på den metafysiska avdelningen o hon tar ner alla lilla o rosa böcker o vill att jag ska köpa dom.
Vid 1 mötet vi upp kristy utanför "Maggie Moose", partyt är slut o vi går till skoaffärn. Efter skoaffärn åker kristy o barnen hem o jag går in till "Borders" igen. Stannar kvar i typ en eller en och en halv timme men går därifrån utan någon bok. Bestämde mig för o vänta på böckerna jag har beställt istället.
Så jag åkte jag hem, åt lunch, läste lite, petra kom o ringde på o vi pratade lite om eventuella planer för kvällen o sen gick jag upp o vilade lite.
Kl 7 åkte jag o petra till "target". Danny fyller år den 3 april så jag försökte hitta nån present till henne men kom bara därifrån med presentpaper o presentsnöre, haha:)
Sen åkte vi till ett apotek o letade efter tiger balm men hittade bara den vita som kyler ner o den har jag redan. Vill ha den röda som värmer upp istället.
Därefter bar det av till "Wendy`s" för middag o självklart beställde jag en southwest tacosalad men jag unnade mig även en glass med vanilj o cookie dough till dessert......mums, mums, mums:-p.
På hemvägen svängde vi förbi "Borders" (igen!) o jag hade lite beslutsångest över om jag skulle köpa en bok jag tittat på under dagen - "Law of attraction for finding your soulmate in love". Den verkar intressant så jag kommer nog införskaffa den förr eller senare men ännu en gång gick jag därifrån tomhänt.
Kl 10.30 kom jag hem igen o kristy hade satt upp en lapp på dörren till mitt rum där det stod att om mom-mom inte kommit till 8 på söndag morgon vore det bra om jag kunde lyssna efter om ungarna vaknar. Men dat va bara om hon inte kommit än.
Lappen gjorde mig inge vidare glad för jag såg verkligen fram emot att ha en helt ledig dag o verkligen kunna sova ut o inte behöva ställa nån väckarklocka. Jag försökte bli på lite bättre humör med o lyssna på min mp-3 men tror ni inte att batteriet tog slut efter typ 30 min o de två andra batterierna va tydligen också slut så jag försökte sätta i batteriladdaren men det fungerade inte av någon anledning trots att jag har en sån där elkonverterare eller va det nu heter.
Så jag försökte sova istället med sov ganska dåligt hela natten för jag va irriterad o jag frös. Vissa dagar är det väldigt varmt på natten o vissa dagar är det jättekallt.....det är lite skumt.

Vaknade ett par min innan 8 o gick ner o kollade o såg att mom-mom va där så jag gick upp o sov igen. Vaknade 9.30 av att ungarna tjoade o sprang runt.
Har tagit det lungt hela dagen. Klockan börjar närma sig 3 på eftermiddagen o vid halv fem ska vi ut o äta med mom-mom och pop-pop ( deras mormor o morfar ) för o fira danny i förskott för nästa helg kommer vi att vara i annapolis, Maryland.
Vi ska till "Red Lobster" o äta så vi får se vad det blir för något gott.
Nu ska jag ta o göra mig iordning.
Ha det bra, alla läsare:)

 


dessert fiasko

Då har ytterligare en dag sprungit förbi o jag jobbade bara till 6.30
Min fot är desvärre inge bättre - tvärtom. O under kvällen har jag märkt att så fort jag sträcker ut foten är det alldeles som knaster under o på sidan av foten o det stramar ända upp i vadmuskeln....väldigt skumt:-s
Hur som helst....idag hadde jag den briljanta iden att bjuda familjen på svensk äppelpaj…har kännt mig lite sugen på det under veckan.
Kristy hade messat o frågat om matlistan o jag smsade över den o hon skrev tillbaka att de mesta grejerna finns på "BJs" så hon skulle dit imorn istället så jag skickade ett till mess för o fråga om hon kunde åka förbi nånstans på hemvägen om det inte är för mycket omväg o köpa antingen vaniljglass eller vaniljsås för jag hade tänkt att göra svensk äppelpaj.
När hon kommit hem med ett par kassar frågar jag om hon köpt nån av vaniljgrejerna o hon sa nåt om frysen så jag antog att hon menade att hon ställt in glassen i frysen o jag sätter igång o baka äppelpaj.
Två timmar senare är pajen klar o det är dags att ta för sig en portion o jag säger att jag inte hittade nån vaniljglass i frysen o hon kollar efter o konstaterar att det måste vara slut på vaniljglass så hon tar fram det sista ur en mintglass med choklad byta o det räcker bara till en matsked var typ.
Ganska frustrerande…har stått i två timmar o riktigt hunnit jobba upp apptiten på härligt god äppelpaj med vaniljglass o så blir det bara fjasko av det:-s
Imorn åker jag till affären själv o köper mig en byta vaniljglass så jag kan få min efterlängtade svenska dessert. Visserligen är det inte samma sak att värma i mikrovågsugnen som när den är alldeles nygräddad men det får duga.
Imorgon är Kristys lediga dag och jag börjar jobba vid typ 1 o fortsätter till efter 4…. Danny är i skolan o kristopher o kierstan åker iväg till frisören o sedan talpedagogen vid 9 så jag kan vakna o kliva upp i lugn o ro:)
Jag ska skjutsa iväg danny till frisan när hon kommit hem från skolan o sen kommer kristy till frisören o tar över så det känns riktigt skönt.
De ska alla klippa sig imorn så de är fina till påsk.
Tror jag måste ut o shoppa nån tjusig outfit till påskhelgen för det är tydligen en stor grej här.O så måste jag leta efter nån present till danny för hon fyller år under påskhelgen.
Men jag får se när det blir av…..har ju några dagar kvar innan påsk som tur är:)
Hm, fick precis ett mess av kristy...hon hade inte sett mitt meddelande förän nu.
Nåväl, får se det positivt - blev ju besparad från ett antal kalorier nu som jag inte behöver.
Dax o sova....imorn är en ny härlig dag:)


tisdag o fotledsvärk:-s

Igår va det måndag igen, lite halvdant vädet o kl 6.45 började jag sortera tvätten. Kl 7 va det dags att väcka kierstan o en timme senare va alla på väg till skolan o kristy på väg till jobbet så jag satte på mig träningskläder o joggade en runda. Fixade iordning mig o fortsatte med tvätten, och sedan gick jag över till grannen för att assistera som hundpromenerare till grannens brors hund daily ( en liten söt vit terrier ). Det va roligt men skulle varit lite mer skoj om det inte spöregnade när vi va ute o gick:-s. Därefter va det dags för att svänga förbi affären innan jag skulle hämta kristopher o kierstan från skolan vid 12.30. När vi kom hem va det dags för deras tupplur o jag fortsatte med tvätten o kl 3.30 va det dags att hämta upp danny från busshållsplatsen för att sedan rusa iväg till dannys simlektion på YMCA. Sedan va det hem, in med danny i dushen, packa iordning kristopher o kierstans lunchlådor, föna o borsta dannys hår, se till att hon packar sin lunchlåda, gör sin läxa o tar fram kläder inför morgondagen, göra iordning middag o samtidigt se till att kristopher o kierstan inte har ihjäl varandra, gav kristopher en time-out för han nästan puttade kierstan från en stol.....o sen va det äntligen dags för middag. Blev mac&cheese o köttbullar för de två yngsta, mac&cheese o chicken nuggets till danny o soppa till mig. Egentligen är danny hos sin vän på måndagkvällar men hennes vän måste ha kommit o plingat på när vi va uppe på övervåningen för dannys dush o de två yngsta sprang runt o tjoade så vi måste ha missat ringklockan. När vi nästan va klara med middagen kom kristy hem 1.5timme för tidigt o jag hade inte hunnit med att lägga tillbaka all tvätt på rätt plats, diska upp efter maten o bada de två yngsta vilket jag skulle ha gjort om hon kommit hem kl 9 som hon skulle ha gjort så det kändes lite halvdant att hon kom hem till det.
Jag gillar verkligen inte måndagar för de är så extremt stressiga:-s.
Hon skulle tydligen komma hem vid 9 ikväll istället pga nå jobbmöte så det blir en lång dag idag också men iaf lite mindre stressig som tur är.
O imorn skulle hon försöka vara hemma vid 6.30 istället för kl 8 så det är ju skönt.
Idag vaknade jag upp med värk i fotleden o det har bara blivit värre under dagen så nu haltar jag mig fram:-s...hoppas det är bättre imorn.
Idag har jag tagit det ganska lugnt på förmiddagen efter att ungarna åkt iväg till skolan....åt frukost i lugn o ro, tog en liten tupplur o sen åkte jag iväg till postkontoret för att posta ett brev till sandå som jag lovat calen att göra en gång i månaden men det här brevet vart lite försenat...skrev det dock för en vecka sen, har bara inte hunnit leta reda på ett frimärke tidigare. Drömde tom om det brevet inatt för jag har kännt mig lite stressad över att inte ha postat det än, haha.
När jag hade varit på postkontoret åkte jag till "Wendy`s" o köpte med mig en southwest tacosalad o sen bar det av till "Maximucks Farm market" för o köpa mjölk.
Därefter åkte jag o hämtade upp de två små från skolan o sen bar det av mot kierstans talpedagog. Hade lite tid innan vi skulle gå in så jag passade på att äta min sallad. Den va så oerhört extremt god....kommer defenetivt köpa den flera gånger:)
När vi kom hem igen vart det en väldigt kort tupplur för kristopher o kierstan innan jag va tvungen o väcka dem för o gå ut o möta danny vid busshållsplatsen. Kristopher va verkligen inte glad över att behöva gå upp o grät ända tills vi va hemma igen. Då va det dags att hjälpa danny med läxorna, packa lunchlådor, ta fram kläder inför morgondagen, laga middag, se till att barnen städade upp i lekrummet innan maten vilket de verkligen inte gillar att göra, äta, diska upp, bada de två yngsta, städa upp det sista i köket o köra igång diskmaskinen o sedan kunde jag sätta mig ner o vid bordet medan barnen ritade o rita upp o klippa ut nummer på olika färgat papper till deras telefonnr för kristopher lärare sa till mig idag att kristopher behöver lära sig sitt telefonnr, så jag kom på iden att göra lite av en lek med de siffrorna jag fixade o försöka få in rätt nummerkombination i hans minne.
Hur det går visar sig imorn om vi hinner med det.
Min middag ikväll blev ett riktigt mästervärk. Jag gjorde blandat ris med köttfärs - chiliröra och till det sallad o vitlöksbröd gjort från potato rolls.
Det blev så oerhört gott o alldeles lagom spicy. Både jag o Danny tog en andra portion. De två yngsta åt chicken nuggets. Det är antingen det, köttbullar eller skinka.... dom tycker typ inte om något annat. Idag gav jag dem ris till istället för mac&cheese som de alltid får men kierstan åt bara nån tugga ris o kristopher va jag tvungen att använda väldigt mycket övertalning för att han ens skulle testa en tugga ris o han skulle enbart ha det vita riset.
Kristy kom hem vid 9.20 o alla barnen hade på sig sina pyamasar o deras tänder va borstade så det va färdiga för sängen o allt va i sin ordning:)
Nu ska jag gå o sova efter en händelserik dag här i staterna...helt otroligt hur snabbt dagarna rusar förbi - snart är det helg igen.
O nu är det snart morgon i sverige - ha en bra dag alla:-D

                                      

                              Mina fina, kreativa inlärningssiffror


snart är det måndag igen

Igår kväll åkte jag, karen o petra ut för lite shopping. Det va bara tänkt att jag o karen skulle åka men när jag gick ut för o fråga kristy vilken bil jag skulle ta så kom petra o frågade vad jag hade för planer för kvällen o om hon kunde hänga med så det va roligt. Vi åkte iväg typ 6.45 o borjade med "kohl`s". Dom har en hel del riktigt snygga grejer på rea. Hittade ett par sommarbyxor för endast 8 dollar men tyvärr va dom en storlek för små så jag fick hoppa över dom. Men jag gick därifrån med två tröjor för endast 11 dollar. Därefter promenerade vi över till "Marshalls" som ligger alldeles bredvid o där hittade jag ett par lite tunnare byxor för 17 dollar. Efter shoppingen gick vi till " Appelbee´s" o åt middag. Petra skippade maten för hon hade redan ätit pizza men beställde in en drink o dessert. Jag o Karen beställde från deras specialerbjudande 1 appetizer o 2 varmrätter för 20 dollar och valde mozzarella sticks till att börja med o sen en three cheese pasta with chicken. Sedan beställde jag en god dessert. När vi väl kom hem igen va klockan redan halv tolv o det va dax o sova.
Idag sov jag till 10 o sen tog jag det bara lugnt o kollade på ett par avsnitt av desperate housewives online som jag missat o sen på eftermiddagen åkte vi till new jersey för kusin griffins födelsedagskalas o där bjöds det på massa frukt, grönsaker med dip, tortillachips med dip, mat, tårta o tilltugg och det kändes som vi bara satt o åt i flera timmar. Snart är det måndag igen o det är dags för en ny arbetsvecka. Ska försöka komma iväg till YMCA den här veckan o komma igång med träningen. I morgon förmiddag har jag lovat grannens bror att gå på promenad med hans hund. En söt liten vit hund som heter dalily så jag hoppas det är fint väder imorn också:)

sommarvärme:-D

Idag jobbade jag mellan 8 - 1.30 med hade nastan bara danny o kiersty o ta hand om för kristopher åkte iväg med mr michael efter han hade ätit frukost o va iväg till strax efter 1. När mitt arbetspass va över satte jag på mig träningskläderna o gick ut o promenerade i 1.5 timme. Det va helt underbart väder. Hade bara korta träningsbyxor o linne på mig o solen riktigt värmde:) Började fundera på om jag kanske borde ha haft solskyddsfaktor på mig.
Ikväll ska jag o karen åka iväg o shoppa lite. Ska bla kolla om jag hittar på några sommarbyxor för det är lite varmt o vara ute i jeans. Ha det bra alla:)

        

                              Lite bilder från parken....

fredag igen:)

Klockan är nu 9.52 på förmiddagen o jag måste säga att jag känner mig väldigt nöjd med morgonen som varit. Kl 6.50 började jag sortera all tvätt för idag är det tvättdag o ni kan aldrig gissa hur extremt mycke kläder ungarna har fått ihop sen i måndags. Nya pyamaser med nya underkläder varje kväll o varje morgon är det nya underkläder igen med nya vanliga kläder o sen mån, ons o fredag som är baddagar går det yttligare ett set med kläder o de badar för tidigt för att få på sig pyamasen direkt + att danny har bytit kläder ett par ggr efter hon kommit hem från skolan den här veckan för det har varit så varmt.
Sen är det även tvätt av deras sängkläder, filtar o handukar idag också så det blir en hel del maskiner samt att jag passar på o tvätta mina kläder också. Ska snart slänga i den tredje maskinen.
Kl 7 va det dags att väcka kierstan o hon va precis som alla andra dagar den här veckan väldigt trött o ville inte alls gå upp.
Kl 8.10 när alla barnen o kristy hade åkt iväg till skola o jobb satte jag på mig mina träningskläder o bestämde mig för att gå ut o powerwalka.
Det va riktigt kanonväder o solen verkligen sken.
Höll mig i området så jag inte skulle gå vilse o jöses vilka hus det finns häromkring säger jag bara....skulle kunna tänka mig att bo i varenda en av dom, haha:)
Vart lite tråkigt att bara gå så jag passade även på att jogga en del också.
Det va ganska lugnt ute.....hejade på nån som hämtade tidningen, nån som va ute med hunden, några som körde förbi o ett par som också va ute o motionerade.
Dåligt lokalsinne som man har lyckades jag ändå komma fel när jag skulle hitta tillbaka till huset men typ 20 extra min senare va jag hemma igen o la in en ny lass tvätt i maskinen för att sedan ta en svalkande dush. Kan nästan slå vad om att jag kommer ha träningsvärk imorn:-p.
Nu ska jag ta o göra iordning lite frukost... idag blir det havregrynsgröt med färska blåbär o jordgubbar samt lite hälsosam organisk super vanilla lowfat - yoghurt med massa bra bakterier i - mums:-p.
Danny går bara halvdag i skolan idag så jag ska hämta upp henne vid busshållsplatsen 12.15pm o sen åker vi iväg med mitt nya körkort o hämtar upp kristopher o kierstan från deras skola.
Ha en bra dag, alla läsare:) puss o kram

middag på "Perkins" med besök från Dora

Efter att jag hämtat upp Danny från busshållsplatsen o Kristy kom hem åkte vi alla till banken lite snabbt o sen åkte vi till "o wow cow" och köpte glass. Den va riktigt kanon...va hemmagjord organisk mjukglass o det fanns massa olika sorter o välja på o jag bestämde mig för en amareto fudge swirl - mums:-p.
Därefter åkte vi till "perkins" för att äta middag o det visade sig att barnen äter gratis där på tisdagar o torsdagar o när vi sitter o väntar på vår mat så borjar kierstan säga dora, dora, dora o vi trodde bara hon pratade på för sig själv men så ser vi en enorm dora komma gående o hälsa på alla så Kristy tog kort på dora o barnen med sin mobil o ett med mig ocksa och en liten stund senare kom en kille o gjorde ballonger till barnen så det va en väldigt oväntad o rolig upplevelse.
Lyckligtvis hade kierstan sin doratröja o dora strumpor på sig som hon stolt visade upp for dora:)

                                              
                       
                     Det här är Dora o kostymens huvud va typ en halv meter brett, haha:)

uppkörning

Goda nyheter....idag hade jag uppkörningen för mitt PA körkort o blev godkänd:-D
Kristy o de två yngsta o jag begav oss bort till stället jag skulle köra upp på.
Jag va där igår kväll o övade lite på paralellparkeringen o vande mig lite med bilen. I vanliga fall brukar jag köra en honda minivan med till testet skulle jag köra BMWn.
Jag fick köra vilket va lite nervöst för jag har aldrig kört med Kristy i bilen förut o jag ville visa att jag är en bra förare.
Kristy, kristopher o kierstan stod ute i det fina vädret o väntade medan jag körde
Det va samma kille som jag skulle köra upp inför som jag skrev in mig hos o som fixade allt pappersarbete när jag gjorde teoridelen så det va lugnande vi kände igen varandra.
Testet va inte så jättesvårt....jag skulle köra runt en bana som va uppställd på en parkeringsplats....sen skulle jag parkera parallelt. Därefter köra igenom en stor parkeringsplats ( tänk er typ parkeringen på hällashopping ) max 15 m.p.h o 3 st stopskyltar. Därefter ut i trafiken genom 2 trafikljus....den första va jag tvungen o tänka till lite för det va rött o jag skulle svänga höger vilket är lagligt i Pennsylvania så länge det inte finns en skylt uppsatt som förbjuder det o man måste lämna företräde till andra bilar kommande i den riktningen. Så jag körde o nästa trafikljus va bara rakt på har jag för mig, och sen skulle jag svänga in på samma parkering som testet började på o parkera bilen.
Så meddelade han att jag va godkänd o vi begav oss alla in på kontoret för o ta ett foto av mig o fixa körkortet o på väg in så sa killen att jag va den bästa föraren på hela dagen, jag hade fått poängen en perfekt 0 och han brukar aldrig ge ut 0or så det kändes kanon....jag är så himla lättad för att det här är avklarat:-D.
Jag ser lite halvtrött ut på körkortet men det gör inget för nu har jag ett riktigt amerikanskt körkort i plånboken....jippi, jippi, jippi:-D 


st Patrick`s Day

Som jag nämnde i förra inlägget va det lite problem med strömmen under lördagen...senare på eftermiddagen hade vi ett strömavbrott på 2.5timme. Så det blev en lite senare middag än vanligt. När väl strömmen kom på igen gjorde vi hembakad pizza....mums:-p.
På söndagen tog jag det lugnt hela dagen tills det va dags att åka iväg till saxby`s coffe för au pairmöte. Det visade sig att yttligare en svensk fanns med i vårat distrikt. Det va massa tjejer o endast en kille.
Au pairmötet va ganska roligt, det va ett obligatoriskt säkerhetsmöte o vi delades upp i grupper på fyra eller fem st o sen ställde mindy ( vår LCC ) sant eller falskt frågor om säkerhet o först med rätt svar fick poäng.
Inför sista ronden va mitt lag det ledande laget o då ändrades reglerna så det va bara vi som skulle tävla o istället för att va i samma grupp blev det en individuel tävling o vi va varandras motståndare. Det va jämnt mellan mig och en tjej från tyskland tror jag det va o vi låg lika när det va slut på frågor. Då fortsatte mindy med några utslagsfrågor o min tävlingsinstinkt kom fram. Vi lyckades svara fel på båda två på ett par av dom frågorna o sen till slut kom frågan om det är lagligt att prata i mobiltelefon när man kör bil i philadelphia o jag svarade fort som sjutton att det är olagligt o tog hem segern...jippi:)
Jag vann en aupair strandväska med lite grejer i, bla en t-shirt, en kortärmad tröja, en badboll, såpbubblor, penna o lite annat smått.

Måndagen va stressig som vanligt o jag va helt slut när kristy kom hem närmare halv tio på kvällen o vi alla satt o ritade i köket. Under förmiddagen när ungarna vi i skolan planerade jag att åka till "Kohl`s" för o shoppa lite men hamnade på "Marshalls" istället. Skulle bara in där lite snabbt för att kolla om dom hade nå fint bäddsätt men blev kvar där ett bra tag för dom hade massa kläder o när jag va klar där va det dags att hämta upp kristopher o kierstan från skolan.
På eftermiddagen va vi på Dannys simlektion på YMCA o när vi ända va där passade jag på o lämna in min godkända ansökan om financial aid o betala min medlemsavgift så att jag äntligen kan börja träna.
Måste tyvärr erkänna att man inte är lika rörlig i det här yrket o trots att jag försöker att äta hälsosamt ( har nog aldrig ätit så mycke grönsaker o frukt som jag gör nu ) är jag väldigt glad i mat o även en riktig gottegris vilket har gjort att jag gått upp lite i vikt så nu behöver jag verkligen börja träna o speciellt om jag vill hålla vikten på en lagom nivå.
Planen va att åka till YMCA på tisdagförmiddan för mitt första träningspass men när jag vaknade efter en natt av att ha frusit konstant trotts strumpor o luvtröja ( vilket jag inte brukar sova i ) kände jag av nå skumt i halsen o en möjlig förskylning på g. Senare under tisdagen kom även den bekanta huvudvärken tillbaka o jag kände mig ganska hängig. Innan jag plockade upp ungarna hoppade jag in på affärn o köpte bla halstabletter. När jag hämtat upp barnen åkte vi bort till kierstans talpedagog, väntade där tills hon va klar o sedan tillbaka hem så dom o även jag kunde hinna med in liten tupplur/siesta samt lunch för mig innan det va dags att möta upp danny vid busshållsplatsen en timme senare.
På eftermiddagen va vi ute i parken o där va även radka o petra med sina barn. Det va verkligen kanon väder o solen riktigt värmde.
Jag jobbade till 8.10 o ett par min senare kom radka o hämtade upp mig så begav vi oss till "Chembers". Petra o Karen hade hon hämtat upp ett par min tidigare. Karen kommer från Danmark o anlände också till USA den 8 feb men hon är med ett annat au pairföretag så jag hade inte träffat henne förut.
Det va väldigt mycke folk där för o vara en tisdag.
När vi kom dit va Matt redan där o strax efteråt anlände tre andra tjejer som jag inte minns namnet på o efter yttligare ett tag kom Matts kompis. Jag nöjde mig med en drink eftersom jag skulle upp tidigt dan efter. Det va en välgigt trevligt kväll o jag va hemma igen runt 11.

Kl 6.00 ringde väckarklockan i morse o desvärre vaknade jag med huvudvärk...dock inte pga drinken utan för den antågande förkylningen o jag kände mig rätt hängig. Halsen känns av mer än igår så det blir ingen träning idag heller.
När ungarna hade åkt iväg till skolan gick jag o la mig o sov en liten tupplur o vaknade igen vid 10 o kände mig lite piggare. Jag gjorde iordning en god frukost med havregrynsgröt med blåbär o jordgubbar....mums:) Har inte ätit gröt sen jag kom hit o min frukost brukar bestå av omelett eller scrambled egg med tomat, spinat o ev skinka, yoghurt, en macka och en tallrik med jordgubbar, blåbär, mango, kiwi o ev ananas samt en kopp örtte:)
Det va riktigt gott med lite vanlig havregrynsgröt:-p.
Nu ska jag ta o åka iväg o hämta upp kristopher o kierstan...

Tillbaka igen o barnen ligger o sover middag.
Idag är det St Patrik`s Day här i Amerika. De flesta barnen i skolan bar gröna kläder idag o det gör även danny, kristopher, o kierstan.
När jag kom för o hämta upp kristopher bjöd lärarna mig på en stor fyrklöverformad kaka med grön glacyr o strössel på....det va kanongod:-p. De hade pyntat klassrummen med grönt glitter hos både kristopher o kierstan o båda hade fått guldmynt med chocklad i. De verkade ha haft en väldigt trevlig dag i skolan:)
Nu ska jag ta o äta lite lunch.

Imorn ska jag köra upp för mitt PA körkort...håll tummarna alla som kan.
Ha det bra:)


lite uppdatering om veckan som gått

Kristopher va hemma från skolan i tisdags också men på onsdagen rullade schemat på som vanligt igen.
Idag är det lördag o jag är ledig hela helgen o det känns kanon.
Idag har jag sovit ut, bara tagit det lugnt, svarat på mejl, betalat lite räkningar o spelat lite wii bowling med danny. Det va roligt. Ska nog bara ta det lugnt resten av dagen för det spöregnar ute så man har inge större lust o åka ut o hitta på nåt i det här vädret.
I torsdags jobbade jag mellan 8.45 till 3.30 sen åkte vi alla iväg på en liten shoppingrunda o stannade vid "Ritas" för årets första mjukglass. Vi letade bla efter ett nytt bäddsättspacket med överkast o hela köret till mitt rum men ska kolla på kohl`s o marshalls framöver om jag hittar nåt där som jag gillar så jag inte bara säger att jag vill ha första bästa innan man kollat runt överallt. Kom hem igen vid 7.30 o vi hade köpt med oss mat från "outback steakhouse". Jag åt bakad potatis med kycklingfile med svamp, bacon o ost....det va riktigt gott o jag blev proppmätt:-p.
I fredags va både kristopher o kierstan hemma från skolan för lärarna hade nå kurs eller va det nu va så det blev en väldigt lång arbetsdag....12.5timme non-stop. Började jobba 6.45 o jag va gansla trött. I vanliga fall börjar jag inte förän 7 men kristi skulle iväg på nå möte så jag fick börja lite tidigare. Skulle se till att danny kom iväg till skolan 7:50 o jag hade tänkt att kristopher skulle sova lite längre eftersom han inte behövde gå upp tidigt o jag kunde sitta o äta en god frukost o läsa lite i min bok i lugn o ro men tror ni inte han vaknade 7.45:-s.
När kristi kom hem på kvällen gick de över till grannen. Petra är au pair där o hon bjöd över oss på maddies födelsedagskalas men jag bangade för jag va helt slut efter min långa arbetsdag o stannade hemma o bara slappade istället. Jag gjorde iordning en riktigt god fruktsallad med kiwi, äpple, jordgubbar, blåbär, mango, ananas, mandarin och torkade tranbär o satte mig o kollade på ett par avsnitt av veronica mars.
Det va en skön fredagkväll. Kändes lite dumt att stanna hemma för petra ville att jag skulle hänga med henne o några andra ut senare men det får bli nån annan gång när jag inte är helt slut.
Troligtvis ska vi till Chembers ( en bar i området ) på tisdag så jag får se fram emot det istället:)
Tidigare i veckan fick jag brev från YMCA...de godkännde min förfrågan om financial aid så på måndag när vi ska dit för dannys simlektion så ska jag ta o skaffa mig ett medlemskort så jag kan börja träna på dagarna när barnen är i skolan.
Jag har även börjat kolla upp lite klasser o studiemöjligheter o på torsdag börjar en reikikurs som jag är lite intresserad av så vi får se om jag kanske ska ta o registrera mig till den.
I morgon ska jag på mitt första au pairmöte så det ska bli kul o träffa alla au pairer i området. Min LCC Mindy sa att vi är runt 30 st i distriktet så vi är några stycken:)
Oj just nu blev det ett kort strömavbrott....tur att man har sin bärbara att skriva på så inte all text gick kaputt när strömen försvann.
Ha en bra helg, puss o kram
 

första vardagen helt på egen hand:)

Igår va det en lugn o härlig söndag.
På eftermiddan kom pop pop o mom mom så jag och pop pop åkte iväg till körbanan för o öva inför körningen o se hur min parallelparkering fungerade o jag fick massa beröm. Han tyckte jag körde felfritt o blev förvånad när jag sa att jag bara haft körkort i lite mer än två år. Han sa flera gånger att jag va en väldigt bra förare så det va jättekul o höra:-D.
Sen körde vi tillbaka till huset o åt middag o Danny visade upp sina hopprepstalanger för pop pop som va väldigt imponerad över hur mycket hon lärt sig sen förra helgen.
Idag var första vardagen som jag va helt på egen hand med barnen o det gick riktigt bra:)
Jag behövde inte använda gpsen varken när jag skulle hitta till kristopher o kierstans skola eller när vi skulle hem igen. När vi hade hämtat upp danny från busshållsplatsen åkte vi till YMCA för Dannys första simlektion. Vi kom verkligen i sista minuten för det va lite förvirring vart jag skulle pga vägbyggen men jag kom fram till slut iaf. Hennes lärare sue va jättetrevlig. Nästa måndag lär jag ju inte ha långkalsonger på mig iaf för jag höll på o smälta bort därinne. Det va väldigt varmt o kvavt men som tur är va lektionen bara 30 min.
När vi kom hem igen mådde inte kristopher nå vidare....han va kokhet, frös, helt slut o ville inte äta eller göra någonting. Han hade 39¤ feber så det va ingen höjdare. Han kommer vara hemma iaf imorn så jag vet inte riktigt hur mitt schema ser ut då. Blir ingen fritid mellan 8 - 12 iaf. Stackarn....det ända jag har fått i han uner eftermiddan o kvällen är lite chockladmjölk o vatten. Nä nu ska jag gå o lägga mig.....har ont i huvudet så håll tummarna för att inte jag också håller på att bli sjuk.
Ha det bra alla, puss o kram:) 

Helg igen

I torsdagskvall va vi i en stor galleria för o ta påskfotografier på familjen o medan fotograferingen pågick hade jag tid för lite shopping.
Dessvärre hann jag bara med en affär - "Aeropostale" för det hade massa fina grejer som jag hade velat köpa så jag hade lite svårt att bestäma mig. Men jag köpte med mig ett par fina grejer iaf:)
Igår jobbare jag mellan 10 och 2 o sedan åkte jag ut med bilen för o se om jag kunde hitta någolunda i området o det gick lite sisådär.
På kvällen va vi hem till några bekanta till familjen från Indien o åt indisk mat. Det va lite starkt men helt ok.
Idag va första gången på extremt länge som jag kunde sova ut o idag ska jag nog bara ta det lugnt o njuta av en ledig dag.

                                   

                                      Min fina nya luvtröja


IKEA bygge

Igår va vi till IKEA för o köpa en byrå till Kierstan o lite annat smått. Vi lunchade i deras restaurang o självklart va jag tvungen att testa den svenska köttbullemenyn. Potatismoset va helt okej men köttbullarna smakade lite annorlunda. Byrån bestod av två paket o när vi kom hem o mimi skulle börja bygga ihop den öppnade hon kartongerna o insåg att det ena paketet va fel träslag:-s
Så mimi fick åka tillbaka till IKEA o byta.
På kvällen va det dags att bygga ihop byrån o alla barnen hjälpte till mer eller mindre.
Det vart lite fel på nåt ställe som va tvungen att justeras men innan kvällen va slut va den färdig:)

                
      Danny o Mimi           Kirsty är mer intresserad av sina tår o Danny hammrar

RSS 2.0